Nieuws

Nieuws 05 augustus 2019

The Good, the Bad, the Ugly bij AVG-implementaties

AVG, AVG, AVG en nog eens AVG. Sinds 25 mei 2018 lijkt het onderwerp AVG nog het enige te zijn waar je je als organisatie mee bezig moet en mag houden. En hoewel het juist is dat de AVG een belangrijk onderdeel is geworden van de moderne bedrijfsvoering, is het van belang om het onderwerp te bezien vanuit het bredere perspectief waar het onderdeel van uitmaakt, namelijk de bescherming van de privacy van werknemers en klanten. 

+ Lees meer
Nieuwsitem 24 juli 2019

Is onze data wel goed beveiligd?

In 2018 kwam het nieuws naar buiten dat het Haga ziekenhuis patiëntendossiers onvoldoende beveiligd. Dit nieuws kwam naar buiten na een intern onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) nadat meerdere medewerkers uit het Haga ziekenhuis het dossier van een bekende Nederlander hadden ingezien. Hoe houden we de AVG praktisch, werkbaar en vooral menselijk?

+ Lees meer
NIeuwsitem 27 juni 2019

Wat gaat de ePrivacy Verordening veranderen?

Sinds 25 mei 2018 hebben we de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die onze persoonsgegevens moet beschermen. Het was ooit de bedoeling op diezelfde dag de nieuwe ePrivacy Verordening (ePV) in werking te laten treden. Dat is niet gelukt en gaat voor de Europese verkiezingen er ook niet meer van komen. Er wordt nog steeds gesproken over de inhoud en we hopen dat het in 2019 allemaal nog gaat gebeuren. Maar wat gaat er dan eigenlijk veranderen?

+ Lees meer
Nieuwsitem 11 juni 2019

Wat is de status van onze privacy een jaar na ingang van GDPR?

De General Data Protection Regulation (GDPR/AVG) is ondertussen één jaar. Het is Europa’s antwoord op de versnippering aan nationale regelgeving en wordt door de EU als essentieel gezien om de rechten van individuen te versterken en te beschermen in het digitaal tijdperk. Deze rechten staan immers onder druk door het op dataverzameling gebaseerde zakenmodel dat internet domineert.

+ Lees meer
Nieuwsitem 27 mei 2019

Uw dagvoorzitter Paul van Liempt

Voor deze vijfde editie van het Data Privacy congres 2019 hebben we een unieke dagvoorzitter weten te strikken. Het dagvoorzitterschap zal op 18 september in handen liggen van niemand minder dan Paul van Liempt.

+ Lees meer
Meer nieuws worden geladen