Nieuws

Nieuwsitem 11 juni 2019

Wat is de status van onze privacy een jaar na ingang van GDPR?

De General Data Protection Regulation (GDPR/AVG) is ondertussen één jaar. Het is Europa’s antwoord op de versnippering aan nationale regelgeving en wordt door de EU als essentieel gezien om de rechten van individuen te versterken en te beschermen in het digitaal tijdperk. Deze rechten staan immers onder druk door het op dataverzameling gebaseerde zakenmodel dat internet domineert.

+ Lees meer
Nieuwsitem 27 mei 2019

Uw dagvoorzitter Paul van Liempt

Voor deze vijfde editie van het Data Privacy congres 2019 hebben we een unieke dagvoorzitter weten te strikken. Het dagvoorzitterschap zal op 18 september in handen liggen van niemand minder dan Paul van Liempt.

+ Lees meer
Nieuwsitem 01 maart 2019

Terugblik: Data Privacy congres

Op 18 september 2018 vond het Data Privacy congres plaats waarbij werd ingezoomed op de onderwerpen strategie, juridische update, privacy by design, ePrivacy Verordening en de relatie tussen datakwaliteit en dataprivacy.

+ Lees meer
Nieuwsitem 27 februari 2019

Een duurzame digitale economie

We zitten in een grote ratrace waarbij IT'ers steeds nieuwe beveiligingsmaatregelen nemen, en cybercriminelen steeds nieuwe manieren vinden om die beveiliging te omzeilen. En dan begint het hele circus weer van voren af aan. Dat moet anders, vindt Ad Krikke. Hij pleit voor een totaal andere aanpak in zijn boek Een Duurzame Digitale Economie.

+ Lees meer
Nieuwsitem 13 mei 2019

100% Privacy compliance kan niet

Deze titel is geen dreigement, niet bedoeld als ontnuchtering na dronkenschap en al helemaal geen doemdenken. Maar wel waar! Nu de nieuwe privacy wetgeving per 25 mei in werking is getreden, siddert menig ondernemer en bestuurder indachtig de boetes en de aansprakelijkheid die met de AVG zijn gemoeid. Dus ligt het voor de hand om die ene vraag te stellen: “Zijn we nu 100% compliant”? Maar die vraag wil je nu net niet beantwoorden. Waarom niet? Het antwoord kan niet anders dan ‘nee’ zijn. Waarom?

+ Lees meer
Overig nieuws 27 mei 2019

Online portal voor alles rondom IT Security

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom IT security, security in de cloud, cyber security. identity & access Management en data privacy? Wilt u in contact komen met vakgenoten, interactieve expertsessies bijwonen of hands-on trainingen volgen binnen het security vakgebied? Dan is er vanaf vandaag de portal SecurityUpdate.net.

+ Lees meer
Meer nieuws worden geladen