Nieuws

Nieuwsitem 17 september 2018

Vier simpele tips om uw Office 365 te beveiligen tegen datalekken

We hebben het druk gehad bij BSI de afgelopen tijd, vooral met klanten die datalekken hebben gehad. Wij zagen een grote toename van het aantal klanten dat om onze assistentie verzocht na Office 365-datalekken in de afgelopen 12 maanden. In sommige gevallen gingen er weken of maanden voorbij voordat het lek werd opgemerkt. Dit betekent dat in deze tijdsperiode de gehele inhoud van de mailbox, waaronder alle inkomende en uitgaande berichten, geopend, gedownload of gelezen had kunnen worden. Afhankelijk van de betrokken gebruiker kan dit vaak betekenen dat er inbreuk is gepleegd op zeer gevoelige en persoonlijk identificeerbare informatie. Onze forensische specialisten en incidentmanagers hebben vier simpele stappen opgesteld waarmee het risico op een datalek tot een minimum beperkt kan worden.

+ Lees meer
Persbericht 20 augustus 2018

Bent u voorbereid op Data Subject Access Requests (DSARs)?

Een verzoek tot toegang voor een betrokkene, ofwel een Data Subject Access Request (DSAR’s) is geen "nieuw" recht binnen de AVG. Echter, moet men wel bewust zijn van de potentiële gevolgen die dergelijke verzoeken met zich meebrengen voor organisaties. Om ervoor te zorgen dat uw organisatie beter is  voorbereid op deze verzoeken, zijn de volgende suggesties van belang.

+ Lees meer
Persbericht 10 augustus 2018

Datalekken zijn niet te vermijden...

Benjamin Franklin zei het al: “Je moet vele goede daden verrichten om een goede reputatie op te bouwen, maar één slechte daad is al genoeg om je reputatie te verliezen”. Dit is een interessante gedachte, vooral in een wereld waar we enorme, nog steeds verder toenemende hoeveelheden data delen. En in een tijd waarin gegevensbescherming meer aandacht krijgt dan ooit tevoren.

+ Lees meer
Nieuwsitem 26 juli 2018

SNEAK PREVIEW: Data Privacy congres

Op 18 september 2018 vindt het Data Privacy congres plaats waarbij we inzoomen op de onderwerpen strategie, juridische update, privacy by design, ePrivacy Verordening en de relatie tussen datakwaliteit en dataprivacy.

+ Lees meer
Nieuwsitem 17 juli 2018

100% Privacy compliance kan niet

Deze titel is geen dreigement, niet bedoeld als ontnuchtering na dronkenschap en al helemaal geen doemdenken. Maar wel waar! Nu de nieuwe privacy wetgeving per 25 mei in werking is getreden, siddert menig ondernemer en bestuurder indachtig de boetes en de aansprakelijkheid die met de AVG zijn gemoeid. Dus ligt het voor de hand om die ene vraag te stellen: “Zijn we nu 100% compliant”? Maar die vraag wil je nu net niet beantwoorden. Waarom niet? Het antwoord kan niet anders dan ‘nee’ zijn. Waarom?

+ Lees meer
Nieuwsitem 11 juli 2018

Een duurzame digitale economie

We zitten in een grote ratrace waarbij IT'ers steeds nieuwe beveiligingsmaatregelen nemen, en cybercriminelen steeds nieuwe manieren vinden om die beveiliging te omzeilen. En dan begint het hele circus weer van voren af aan. Dat moet anders, vindt Ad Krikke. Hij pleit voor een totaal andere aanpak in zijn boek Een Duurzame Digitale Economie.

+ Lees meer
Nieuwsitem 04 juli 2018

Privacy, AVG en blockchain; een combinatie die werkt?

Bijna dagelijks werd er de afgelopen maanden geschreven en gesproken over deze Europese regelgeving. Er is veel veranderd, dat is duidelijk. In deze blog gaan we niet in op deze veranderingen van de AVG, maar willen we graag de connectie maken tussen privacy en de blockchaintechnologie.

+ Lees meer
Nieuwsitem 25 juni 2018

Privacy aan de basis van positieve ontwikkelingen

Na veel werk en negativiteit rondom de AVG / GDPR die onlangs van kracht is gegaan tijd voor hoe we deze nieuwe wetgeving een positieve draai kunnen geven. Volgens Kalliopi Spyridaki, EU Public Policy Director, kan dat op 4 pijlers.

+ Lees meer
Nieuwsitem 21 juni 2018

De parallellen tussen de AVG en een dieet

Heel Nederland heeft de laatste maanden toegeleefd naar 25 mei. En dat was te merken. In de laatste maanden werd iedereen bedolven onder de nieuwe cookiemelding, e-mails dat men heel graag in contact zou willen blijven en ging elk gesprek ineens over de AVG. In de laatste weken net voor de invoering van de AVG werd nog even een sprintje ingezet. Hoe herkenbaar ook, dit is niet de enige parallel die te trekken valt tussen de AVG en gewicht verliezen.

+ Lees meer
Nieuwsitem 03 juli 2018

Juridische update; wat is uw eerste ervaring met de AVG?

Het zal door het volstromen van de inbox met privacystatements weinigen zijn ontgaan: op 25 mei is de nieuwe Europese privacywet, de AVG, in werking getreden. Wat zijn de ervaringen vier maanden na de bewuste datum? Tijdens het jaarcongres Data Privacy op 18 september in Nijkerk is het tijd om de eerste balans op te maken.

+ Lees meer
Meer nieuws worden geladen