Nieuws

Overig nieuws 07 december 2016

Online portal voor alles rondom IT Security

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom IT security, security in de cloud, cyber security. identity & access Management en data privacy? Wilt u in contact komen met vakgenoten, interactieve expertsessies bijwonen of hands-on trainingen volgen binnen het security vakgebied? Dan is er vanaf vandaag de portal SecurityUpdate.net.

+ Lees meer
Nieuwsitem 26 april 2018

GDPR Live: nog veel werk aan de winkel

Op 25 april 2018 vond het congres GDPR Live plaats. Precies een maand voor de invoering van de GDPR. Bij de ontwikkeling van dit congres was het mijn idee om organisaties te helpen om de laatste puntjes op de i te zetten om te voldoen aan de GDPR. Volgens mij hebben we daarin goede stappen gezet.

+ Lees meer
Partnernieuws 08 september 2017

GDPR en penetration testing

In 2020 zullen we jaarlijks 44 zettabytes maken en kopiëren. Met zulke grote gegevenshoeveelheden, die gewoon blijven vermenigvuldigen, is het niet verwonderlijk dat organisaties overweldigd en onzeker zijn over hoe deze gegevens effectief te gebruiken en beschermen. Hetzelfde geldt voor de infrastructuur waarop deze enorme datahoeveelheid wordt opgeslagen. Met zulke rijke informatie beschikbaar, met name persoonlijke gegevens, worden er meer aanvallen door ervaren hackers of indringers verwacht.

+ Lees meer
Partnernieuws 13 september 2017

Data leakage via mobile devices groeit explosief!

Download hier het recent verschenen Gartner rapport voor Mobile Threat Defense oplossingen. In dit rapport wordt de stand van zaken beschreven rondom data leakage en security ten aanzien van mobile devices (smartphones en tablets).

+ Lees meer
Branche nieuws 21 augustus 2017

Is de nieuwe privacywet een zware opgave?

Bijna dagelijks komen er berichten in de media over de nieuwe privacywet en de grote impact ervan op organisaties, groot en klein. het voornaamste doel van de wet zou moeten zijn om een grote mentaliteitsverandering teweeg te brengen en bedrijven zo ver te krijgen dat zij de wet ook willen naleven. Maar gaat de nieuwe privacywetgeving daar wel toe leiden?

+ Lees meer
Partnernieuws 31 juli 2017

Europe’s measurements to protect personal data

From May 2018, all organizations that collect, store or process data of EU citizens must comply with the GDPR (General Data Protection Regulation). Do you know GDPR? Recent research of Smart Business and ZDN.net, shows that 65.5 percent of those questioned had never heard of GDPR and 29.3 percent only know the big picture.

+ Lees meer
Nieuwe testdata-converter koppelt DATPROF aan Tosca 31 augustus 2017

Nieuwe testdata-converter koppelt DATPROF aan Tosca

De juiste testdata koppelen aan verschillende Tosca testscenario’s: dankzij de nieuwe koppeling tussen DATPROF en Tosca wordt dit nu nog eenvoudiger. Valori heeft deze ‘keten’ geautomatiseerd met de standaard datprof2tosca-converter. Het resultaat? Snel en eenvoudig veilige productie-like geanonimiseerde subsets voorhanden. Deze nieuwe dienstverlening is vanaf nu beschikbaar via Valori.

+ Lees meer
Partnernieuws 28 juli 2017

De AVG: een olifant die je makkelijk kunt opeten

Ten tijde van dit schrijven waren er nog 43 weken en 1 dag tot 25 mei 2018 en de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Wanneer je dit leest zal het moment tot invoering al verder genaderd zijn, wat inhoudt dat je of de organisatie inmiddels minder tijd hebt om aan de gestelde vereisten te voldoen.

+ Lees meer
Nieuws 24 juli 2017

Overzicht meldingen datalekken 2017 Q2

Organisaties zijn verplicht om een datalek te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). De AP publiceert in 2017 elk kwartaal een totaaloverzicht van alle gemelde datalekken. Daarnaast gaat de AP in een aantal sectorspecifieke overzichten dieper in op de meldingen van datalekken uit bepaalde sectoren.

+ Lees meer
Meer nieuws worden geladen