Een duurzame digitale economie

We zitten in een grote ratrace waarbij IT'ers steeds nieuwe beveiligingsmaatregelen nemen, en cybercriminelen steeds nieuwe manieren vinden om die beveiliging te omzeilen. En dan begint het hele circus weer van voren af aan. Dat moet anders, vindt Ad Krikke. Hij pleit voor een totaal andere aanpak in zijn boek Een Duurzame Digitale Economie.

De Digitale economie is veelbelovend. Maar met Cyber- en Privacy-incidenten betalen we er ook een hoge tol voor. De bijbehorende angst leidt tot een kostbare Cyber-wapenwedloop en een toenemende regeldruk. Hoe kan zo’n Digitale Economie ooit duurzaam zijn?

Aan de hand van voor iedereen herkenbare voorbeelden wordt in dit boek een Duurzame Digitale Economie gepresenteerd. Daarin laten we de angst achter ons en wordt er geïnnoveerd zodat we het echte probleem grondig aanpakken en we minder beveiliging nodig hebben. Worden er bruggen gebouwd in plaats van muren. En is de resterende beveiliging effectief, transparant en betaalbaar. Met als resultaat een toegankelijke Digitale Economie die ons welvaart brengt en minder regeldruk. Dit boek vertelt op een voor iedereen te begrijpen manier hoe we zo’n zonnige Digitale Economie, zonder angst, kunnen bereiken.

Want niet angst, maar vertrouwen verbindt. Het boek is te koop in alle boekwinkels.

Over Ad Krikke (1966)
Sinds 2002 werkt Ad Krikke voor Koninklijke DSM N.V. dat wereldwijd actief is in gezondheid, voeding en materialen.

Na functies van IT-programma manager en interne IT & Security auditeur is Ad sinds 2012 verantwoordelijk voor de beveiliging van de computersystemen van DSM. Hij implementeert momenteel een Cyberresilience strategie die volledig met de digitale strategie van DSM is afgestemd.

Ad is tevens voorzitter van de Multi-National ISAC (NCSC) en gastdocent aan de Universiteiten van Tilburg (TIAS), Antwerpen en Maastricht.

Lezing Ad Krikke | Data Privacy congres
Onder de titel beveiliging van privacy gevoelige data en informatie zal Ad Krikke een optimistische visie op de toekomst van cybersecurity en de Digitale economie. Het legt uit waarom angst een slechte raadgever is, dat er een reden voor optimisme is die voor bij gaat aan deze angst en hoe we gezamenlijk een bloeiende duurzame veilige economie kunnen bouwen. 

Op de korte termijn kan natuurlijk niemand zich veroorloven niets aan Cybersecurity te doen. Maar deze korte termijn blik leidt ook tot een voortdurende wapenwedloop die we ons mogelijk ooit nog eens niet mee kunnen veroorloven. De maatregelen uit deze wapenwedloop staan bovendien vaak op gespannen voet met innovatie, een agile manier van werken en de digitale transformatie. Daarom is een win-win aanpak nodig die wel duurzaam is.

Een duurzame digitale economie

Wilt u hierbij aanwezig zijn?
Meld u dan direct aan voor het Data Privacy Congres 2018.