Wat is uw eerste ervaring met de AVG?

Het zal door het volstromen van de inbox met privacystatements weinigen zijn ontgaan: op 25 mei is de nieuwe Europese privacywet, de AVG, in werking getreden. Wat zijn de ervaringen vier maanden na de bewuste datum? Tijdens het jaarcongres Data Privacy op 18 september in Nijkerk is het tijd om de eerste balans op te maken.

Het onderwerp Privacy is namelijk een breed vraagstuk. Het heeft veel kanten en gaat veel verder dan alleen compliance en forse boetes. Immers, inbreuken op de privacy kunnen ook leiden tot verlies van vertrouwen bij klanten en beschadiging van de merknaam. Keuzes moeten worden gemaakt hoe nationaal en internationaal om te gaan met persoonsgegevens. Privacy wordt veel onder de aandacht gebracht met gevaren en boetes. En niet zonder reden.

Anja Dekhuijzen spreekt op het congres Data Privacy 2018

De AVG brengt uitdagende juridische vraagstukken met zich mee. Wat zijn de ervaringen vier maanden na de bewuste datum? Welke kansen en mogelijkheden biedt de AVG? Wat is de huidige stand van zaken? Vanuit juridische oogpunt geeft Anja Dekhuijzen, partner bij Whitebridge Advocatuur, een update.

Waar kent u Anja Dekhuijzen van?

Anja is een toonaangevende Nederlandse IT en Privacy advocaat, met ruime ervaring in GDPR, DPA’s, Security en Profiling. Anja is partner bij Whitebridge Advocatuur en heeft diverse prijzen gewonnen. Daarnaast schrijft ze over privacy in CDO Magazine.

Wist u dat Whitebridge Advocatuur is verkozen tot IT Law Firm of the Year for the Netherlands 2017 en Privacy Law Firm of the Year 2018 in the Netherlands.

 

Direct aanmelden!