Sprekers 2019

Cecile Schut_DP2019.jpg
Cecile Schut
Directeur Systeemtoezicht, Beveiliging en Technologie
Autoriteit Persoonsgegevens

(ir. C.M.) Cecile Schut, MPA is sinds 1 januari 2018 directeur Systeemtoezicht, Beveiliging en Technologie bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Ze is verantwoordelijk voor het bieden van voorlichting aan organisaties en hun functionarissen gegevensbescherming en de beoordeling van voorafgaande raadplegingen, gedragscodes en andere AVG-instrumenten die erop zijn gericht om organisaties te stimuleren om privacy-proof te worden. Ook is haar directie verantwoordelijk voor het bieden van hoogwaardige en actuele kennis op gebied van beveiliging en technologie binnen de AP.

Daarvoor werkte ze ruim 20 jaar bij het Centraal Bureau voor de Statistiek; de laatste jaren als directeur van de centrale beleidsstaf. Van huis uit is Cecile wiskundig ingenieur, afgestudeerd aan de Universiteit Twente, waarna ze eerst als onderzoeker bij KPN Research heeft gewerkt. In 2014 heeft ze ook nog een Master in Public Administration behaald aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur.  

Paul.jpg
Dagvoorzitter
Paul van Liempt
Journalist & Interviewer
BNR & VDO

Paul had zijn eigen talkshow op BNR Nieuwsradio. Hij maakte eerder programma’s bij de Vara (Punch) de VPRO (De Avonden) en het station TalkRadio. Op RTL 4 leidde hij de discussie na het Carrédebat op 4 september 2012. Voor Llink maakte hij het buitenland programma 'Paul van Liempt in Sierra Leone'.

Voor Het Parool, Vrij Nederland en Het Financieele Dagblad schreef hij grote interviews en achtergrondverhalen over media, economie, politiek en sport. Hij treedt regelmatig op als dagvoorzitter, discussieleider en interviewer. Hij schreef vijf boeken: over media, onderwijs, sport, maatschappij en economie.

Reinier Treep
Reinier Treep
Data Protection Officer
Schiphol Group

Reinier was tot eind vorig jaar de Data Protection Officer voor Nuon, waar hij het privacy beleid en programma heeft opgezet. Daarnaast had Reinier een leidende rol bij de GDPR implementatie binnen Vattenfall (moederbedrijf van Nuon) met o.a. veel aandacht voor training & awareness. Inmiddels is Reinier actief als Data Protection Officer bij de Royal Schiphol Group.

Eerdere functies op snijvlak van Marketing, Business Development en IT. Reinier is van mening dat een DPO oplossingen moet aanbieden in plaats van beperkingen. Zijn ervaring deelt hij regelmatig via seminars en gastcolleges. Reinier is CIPP/E en CIPM gecertificeerd.

Menno Weij_Infra2015.jpg
Menno Weij
Legal Counsel
BDO

Menno is legal counsel bij BDO, gespecialiseerd in recht en technologie. Denk aan intellectuele eigendom & technologie, contracten & technologie, alsmede privacy & technologie. Menno is redactielid van het Tijdschrift voor Internetrecht en is co-founder van IncPlus (een incubator), co-founder van VraagHugo (een legal-tech startup) en commissaris bij het SoT-fund.

Meer sprekers worden geladen