Sprekers 2019

Cecile Schut_DP2019.jpg
Cecile Schut
Directeur Systeemtoezicht, Beveiliging en Technologie
Autoriteit Persoonsgegevens

(ir. C.M.) Cecile Schut, MPA is sinds 1 januari 2018 directeur Systeemtoezicht, Beveiliging en Technologie bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Ze is verantwoordelijk voor het bieden van voorlichting aan organisaties en hun functionarissen gegevensbescherming en de beoordeling van voorafgaande raadplegingen, gedragscodes en andere AVG-instrumenten die erop zijn gericht om organisaties te stimuleren om privacy-proof te worden. Ook is haar directie verantwoordelijk voor het bieden van hoogwaardige en actuele kennis op gebied van beveiliging en technologie binnen de AP.

Daarvoor werkte ze ruim 20 jaar bij het Centraal Bureau voor de Statistiek; de laatste jaren als directeur van de centrale beleidsstaf. Van huis uit is Cecile wiskundig ingenieur, afgestudeerd aan de Universiteit Twente, waarna ze eerst als onderzoeker bij KPN Research heeft gewerkt. In 2014 heeft ze ook nog een Master in Public Administration behaald aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur.  

Huib Gardeniers_DP2019.jpg
Huib Gardeniers
Bestuurslid
Vereniging Privacy Recht

Huib is sinds 1999 partner en adviseur bij Net2Legal Consultants op het terrein van privacy en gegevensbescherming. Daarvoor  was hij werkzaam bij de voorloper van de Autoriteit Persoonsgegevens en de Nederlandse ICT branche organisatie. Naast zijn werkzaamheden vervult hij bestuursfuncties, zo is hij onder andere al 10 jaar bestuurslid van de Vereniging Privacy Recht, en is hij spreker en docent bij congressen en opleidingen.

Rence Damming 2.jpg
Rence Damming
Chief Information Security & Privacy Officer
Pon Holdings

Rence Damming is de Chief Information Security & Privacy Officer van Pon Holdings wereldwijd. Rence heeft een achtergrond in muziekproductie, data protection, IT, Lawful Interception en Informatiebeveiliging.

In het verleden heeft Rence o.a. gewerkt bij KPN als Chief Privacy Officer en bij Telfort als Head of Security.

Elske Feenstra DP2019.jpg
Elske Feenstra
Data Protection Officer
Vodafone Ziggo

Elske is afgestudeerd in data-analyse binnen een sociaal wetenschappelijke context. Als consultant bij KPMG ondersteunde ze organisaties bij compliance & integriteitsvraagstukken. Bij Tele2 was ze verantwoordelijk voor compliance met Telecomwetgeving, Privacy en Corporate Responsibility. In de opmars richting GDPR heeft ze vanaf 2015 in samenspraak met Tele2 Group de lijnen uitgezet voor de Europese landen. Vanaf najaar 2018 is ze bij VodafoneZiggo Data Protection Officer (DPO) en wordt er met een team van gedreven privacy professionals gewerkt aan blijvende aandacht voor dit belangrijke onderwerp binnen een snel veranderende digitale omgeving.

Menno Weij_Infra2015.jpg
Menno Weij
Legal Counsel
BDO

Menno is legal counsel bij BDO, gespecialiseerd in recht en technologie. Denk aan intellectuele eigendom & technologie, contracten & technologie, alsmede privacy & technologie. Menno is redactielid van het Tijdschrift voor Internetrecht en is co-founder van IncPlus (een incubator), co-founder van VraagHugo (een legal-tech startup) en commissaris bij het SoT-fund.

Meer sprekers worden geladen